Oppositionsråd

Östersund, Maj 2019

Niklas Daoson

Hej

Jag vill först av allt uppmana alla att rösta i EU-valet senast nu på söndag.

Rösta för demokrati, schyssta jobb och minskade klyftor. Om vi lyckas få 70 000 fler socialdemokrater eller 0.4 % fler av väljarna att gå till valurnorna och lägga sin röst på oss så kan vi för första gången öka i ett EU-val!

Vill du bidra? – kom med i kampanjen. Kontakta Anton Waara [email protected]

Jag tänker att du som läser dessa rader kanske inte känner mig (än) eller undrar vem jag är som skriver här.

Jag heter Niklas Daoson och vi kanske ska börja med att reda ut historien bakom det knepiga ”hittepå-efternamnet”. Det består i alla fall av en blandning mellan det i Vietnam vanliga namnet Dao och sedan den klassiska svenska ändelsen -son. För att göra det ytterligare lite stulit så ska det också bara vara ett ”s”

Vadan detta?

Jag har småsyskon som är adopterade från Vietnam och när min pappa och syskonens mamma skulle gifta sig ville ingen av dem ta den andres namn varför de hittade på denna variant där Vietnam alltså då möter Sverige.

Jag är 34 år och bor tillsammans med min Sambo Ida och två söner Manne och Sven i en lägenhet på Skolgatan i Östersund.

Jag har varit politisk intresserad i hela mitt liv men kom på allvar in i förtroendevaldsvängen i samband hemflytt till Östersund valåret 2010.

Jag har sedan hemflytten till Östersund jobbat som polis, sedan 2015 som utredare på guppen för grova brott. Under förra mandatperioden var jag polis på deltid och satt samtidigt som ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Efter ett kort tillbakavändande till statsverket efter valförlusten så är jag nu sedan den 1 april oppositionsråd.

Den här gången blev det fokus på vem jag är men planen är i alla fall att jag framöver kommer skriva ett månadsbrev här på hemsidan med lite olika spaningar och såklart ge rapporter från kommunen och det politiska livet i Östersund.

För att inte bli för långrandig så tänker jag bara nämna de frågor som varit på tapeten i slutet och lägga upp några länkar för vidare läsning.

Internationella Engelska Skolan:

Borgarna leker affär med skolan

Skarp skiljelinje kring engelska skolan

Ännu ett ja till engelska skolan

Storsjö strand:

Stor enighet om förändringarna på Storsjö strand

 

Allt gott och väl mött.

 

Niklas Daoson

 

Kontakt

Nedan hittar ni vårt oppositionsråd

Niklas Daoson
Niklas Daoson

Oppositionsråd

[email protected]

070-236 38 70

facebook Twitter Email