Fortsätt läsa Oppositionsråd"/>

Oppositionsråd

Augusti 2019

Hej

Niklas Daoson

Jag hoppas att du haft en härlig sommar och fått ladda upp med nya krafter. Själv har jag hunnit med både en tågturné i Sverige och en vecka på ”Mallis” med familjen.

Numera känns det som om sommarvädret engagerar lika mycket för att landa om det blir Önsjön eller Storsjöbadet som att det inleder samtal om vad som händer med planeten. Och även om vi hemma i Östersund inte haft lika höga temperaturer i sommar som förra året så var både juni och juli, 2019, de varmaste av sitt slag någonsin i världen. Vi följde väl alla rapporterna från bland annat Paris och Frankrike där fotbolls-VM avgjordes i temperaturer som nådde över 45 grader!

Klimatfrågan kommer bli vår generations ödesfråga. Vi socialdemokrater behöver flytta fram positionerna och det är därför med glädje jag följt diskussionerna inför SSU-kongressen i Karlstad. Det går inte att ta miste på beslutsamheten hos de unga sossarna att skjuta moderpartiet framför sig i miljö- och klimatpolitiken.

Vi socialdemokrater behöver leda mot en rättvis klimatomställning. Den enskildes klimatångest behöver ersättas av ett tillsammans för utveckling, förändring och förbättring. Såhär sa Stefan Löfven tänkvärt i sitt tal på partikongressen i Örebro:

”Socialdemokratin, som ideologisk kraft, kommer ha en fullständigt avgörande roll i detta.

Vi ska leda en rättvis klimatomställning. Där alla ska göra sitt, utifrån sina förutsättningar i landet,  men där rika behöver göra absolut mest. Den behöver göras av folket, för folket, och med folket, där det inte är ett ok du som enskild ska bära, utan en uppgift vi har ett genomföra tillsammans”.

Även om den meteorologiska hösten förhoppningsvis ännu dröjer ett tag så har den politiska redan inletts. Kommunstyrelsen sammanträder på tisdag och nämndernas arbete påbörjats.

Den 16 september har vi ”kick-on medlemsmöte”. Kom dit och ta med en vän vetja. Det blir en bra kväll tillsammans med kamrater där du kan få all information om höstens många aktiviteter.

Du behövs (!) och allteftersom hösten går kommer våra insatser i opposition bli avgörande. Det nya högerstyrets omläggning av politiken kommer synliggöras på många områden och vår socialdemokratiska strävan – om ett bättre Östersund för de många inte för de få – både behöva försvaras och drivas.

Vi ses

Niklas

 

 

Östersund, Maj 2019

Hej

Jag vill först av allt uppmana alla att rösta i EU-valet senast nu på söndag.

Rösta för demokrati, schyssta jobb och minskade klyftor. Om vi lyckas få 70 000 fler socialdemokrater eller 0.4 % fler av väljarna att gå till valurnorna och lägga sin röst på oss så kan vi för första gången öka i ett EU-val!

Vill du bidra? – kom med i kampanjen. Kontakta Anton Waara [email protected]

Jag tänker att du som läser dessa rader kanske inte känner mig (än) eller undrar vem jag är som skriver här.

Jag heter Niklas Daoson och vi kanske ska börja med att reda ut historien bakom det knepiga ”hittepå-efternamnet”. Det består i alla fall av en blandning mellan det i Vietnam vanliga namnet Dao och sedan den klassiska svenska ändelsen -son. För att göra det ytterligare lite stulit så ska det också bara vara ett ”s”

Vadan detta?

Jag har småsyskon som är adopterade från Vietnam och när min pappa och syskonens mamma skulle gifta sig ville ingen av dem ta den andres namn varför de hittade på denna variant där Vietnam alltså då möter Sverige.

Jag är 34 år och bor tillsammans med min Sambo Ida och två söner Manne och Sven i en lägenhet på Skolgatan i Östersund.

Jag har varit politisk intresserad i hela mitt liv men kom på allvar in i förtroendevaldsvängen i samband hemflytt till Östersund valåret 2010.

Jag har sedan hemflytten till Östersund jobbat som polis, sedan 2015 som utredare på guppen för grova brott. Under förra mandatperioden var jag polis på deltid och satt samtidigt som ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Efter ett kort tillbakavändande till statsverket efter valförlusten så är jag nu sedan den 1 april oppositionsråd.

Den här gången blev det fokus på vem jag är men planen är i alla fall att jag framöver kommer skriva ett månadsbrev här på hemsidan med lite olika spaningar och såklart ge rapporter från kommunen och det politiska livet i Östersund.

För att inte bli för långrandig så tänker jag bara nämna de frågor som varit på tapeten i slutet och lägga upp några länkar för vidare läsning.

Internationella Engelska Skolan:

Borgarna leker affär med skolan

Skarp skiljelinje kring engelska skolan

Ännu ett ja till engelska skolan

Storsjö strand:

Stor enighet om förändringarna på Storsjö strand

 

Allt gott och väl mött.

 

Niklas Daoson

 

Kontakt

Nedan hittar ni vårt oppositionsråd

Niklas Daoson
Niklas Daoson

Oppositionsråd

[email protected]

070-236 38 70

facebook Twitter Email