Ordförande har ordet – Tack för ert förtroende!

En vecka efter valdagen. Så mycket har hänt och utfallet av riksdagsvalet känns både jobbigt och svårsmält. Men desto roligare är då utfallet här lokalt, både i Östersund och i Regionvalet. +8,5 % för Socialdemokraterna i Östersund. Det ger oss en sjätteplats av Sveriges kommuner där S ökade allra mest. I Regionvalet ökar vi med 5,5 % och bryter man ner det till siffrorna för Östersund så blev det +9,5 % för Socialdemokraterna i regionvalet. I Torvalla röstar varannan väljare på Socialdemokraterna. Det är ju helt fantastiskt att vi har ett sånt stort stöd!

De här fina resultaten kommer förstås inte av sig själv. Det har varit en valrörelse jag aldrig varit med om tidigare. Vilken kraft och vilja till förändring och så många som deltagit i valarbetet. Det kanske har varit nyttiga år att vara i opposition även om vi nu är helt klara med den tiden. Just nu pågår samtal med andra partier för att kunna bilda nya majoriteter. Det är mycket som talar för maktskifte både i kommun och region.

Det kommer att bli en intensiv höst där vi ska formera oss och där många nya förtroendevalda kommer att väljas in i olika roller. Det finns mycket vi vill börja jobba med och ta tag i direkt. Men först kommer en tid där vi får vänta in skiftet i fullmäktige under senhösten och till nämnder och styrelser den 1:a januari 2023.

Tack alla Östersundare för förtroendet! Vi kommer jobba hårt för att leva upp till det.

Varma hälsningar!

Katarina Nyberg Finn

Ordförande Socialdemokraterna i Östersunds arbetarkommun

 

facebook Twitter Email